mandag den 23. januar 2017

Bliv smukkere og sundere med ananas

Bliv smukkere og sundere med ananas!


Billedresultat for ananas

Hvorfor og hvordan virker det?

Ananassaft har mange fantastiske egenskaber, enzymet bromelin som finde i ananas, i store mængder viser sig at have helende egenskaber. Enzymet bromelin har en rigtig god effekt på hævelser, betændelses tilstande og behandling af hård hud. Enzymet bromelin har egenskaben til at spalte proteiner om så det er i din mund når du spiser det, når du marinere kød med ananassaft eller når du giver dine fødder deres bløde smidige hud tilbage.

Mange danskere specielt kvinder har problemer med hård hud på fødderne det kan give store smerter og det kan også give anledning til lavt selvværd. Det er for nogle kvinder en meget stor usikkerhed at have hård hud på fødderne og at skulle gå i fx åbne sko om sommeren. Mange kvinder bruger rigtig mange penge på fodblege produkter som de ellers kunne bruge på noget mere hensigtsmæssigt.

Det at bruge ananassaft til at behandle hård hud er et gammelt husmands trik som dog ikke har været yderligere vidt brugt. Nu har videnskaben så gennemskuet hvordan princippet virker og hvad der rigtig sker med huden når ananassaft bruges til at behandle hård hud.




Hvordan skal jeg gøre?

Ananassaft kan udvindes ved at mose ananas kød og filtrere det og derefter samle nok saft til for eksempel at dyppe din hæl i en skål med vandet. Dyp området med hård hud i skålen nogle minutter, brug en fod rasp til at fjerne de døde hudceller som nu vil være lette at fjerne.

Denne proces skal gentages med faste interval som der skal reguleres som du vurdere virkningen. Så hvis du har meget hård hud kan du med fordel bruge metoden indenfor korte interval og fortsætte med det ind til huden begynder at blive blødere hvor du så skal begynde at anvende metoden med længere mellemrum.

Grunden til at det er muligt for enzymer at udføre denne spaltning er at enzymers funktion er at spalte proteiner til mindre aminosyrer som kroppen så kan anvende i til forskellige funktioner, det er sammenhængende med læren om fordøjelses systemet, det er vigtig viden. Men enzymer støder du også på i spyttet hvor med brydningen begynder, det er denne funktion vi anvender med denne teknik indenfor fodpleje. Teknikken kan også anvendes andre steder på kroppen hvor der er hård hud, man skal dog være opmærksom på at man ikke bær anvende ananassaften på følsomme steder, da der er mulighed for at det kan skade huden, som ikke bør skades, det er kun det ekstra lag af hård hud vi ønsker at fjerne, det anbefales også at behandlingerne stoppes når det ønskede resultat er opnået og genoptages efter ønske.

torsdag den 19. januar 2017

Bromelin ødelægger din kage


Bromelin ødelægger din kage

Alle kan bage en kage, og vi danskere gør det også meget ofte, men langt de fleste af os laver fejl når vi arbejder med frugter i husblassen.



Rigtigt mange danskere elsker at stå i køkkenet og bage, men mange af os laver fejl når vi arbejder med gelatinen specielt når vi benytter frugter som ananas og kiwi fordi det indeholder enzymet bromelin. Enzymet bromelin som er i ananas påvirker nemlig gelatinens evne til at stivne.


Hvad er bromelin?
Bromelin er et enzym som findes i ananas, som går ind og spalter proteinstofferne. Det er ikke kun i ananas at man finder dette enzym, det findes også i kiwi. Det proteinspaltende enzym gør at man kan mærke en prikken i munden når vi spiser ananas fordi det irriterer vores slimhinder. Disse enzymer fra fx. ananas kan påvirke madlavningen især hvis man arbejder med gelatine, også kendt som husblas.

Hvorfor skal ananas koges?
Husblas indeholder en del proteiner, som enzymet bromelin nedbryder. Enzymet påvirker gelatinens evne og kan derfor ikke stivne. Hvis man koger ananas saften, så fjerner man effekten som er i bromelin. På den måde er det muligt at benytte ananas saften i gelatinen, uden at ødelægge gelatines funktion.

Bromelin mod sygdomme
Enzymerne som er i ananas har vist sig at være yderest effektiv mod betændelse, og helingen af mindre sår, forstuvninger hævelser samt muskelsmerter. Det er også bevist at kvinder under fødsler kan behandles med enzymet bromelin imod blå mærker og smerter. Så udover at benytte ananas i madlavningen, så bliver det også brugt i mod smerter.





fredag den 13. januar 2017

Et fif til en lidt bedere ananasmousse

Mmmh.. Er du også vild med ananasmousse? 
Her er et lille fif til hvordan den bliver endnu bedre.

Billedresultat for ananas mousse

Er du en af de mange der har prøvet og lave en ananasmousse, som du gerne lige vil imponere dine gæster med,  men at det så går helt galt?
Her er et lille fif til den bedste ananasmousse.

For at lave den bedste ananasmousse skal man jo også være sikker på om den er tilberedt ordenligt. Der er et specielt enzym i ananas der gør at husblassen har svært ved at stivne. Det enzym kaldes bromelin. Grunden til at ananasmoussen har svært ved at stivne er på grund af at enzymet bromelin, kan spalte de proteiner der er i husblassen som husblas hovedsageligt er opbygget af.

Det man skal gøre for at få en god ananasmousse, der ikke er helt blød, våd og flydende, er at man koger simpelthen ananassaften, eller sin moste ananas, inden man blander det med resten af ingredienserne. Det der sker når man koger sin moste ananas, eller ananassaft, som jo er fyldt med bromelin, er at kogningen simpelthen får enzymerne til at spalte sig så mange gange at der til sidst ikke er mere at spalte af, og derfor bliver de helt opløst og fordamper.

Her får du lige den bedste opskrift til ananasmousse.
Bliver det den du skal lave næste gang?

Ingredienser:
5 dl piskefløde
1,5 dl ananassaft
2 pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft (svare til ca ½ citron)
4 plader husblas

Fremgangsmåde:
1. Sæt ananassaften over kog, tag det fra og lad det køle af når den har kogt i 1 minuts tid.
2. Pisk fløden til en let og luftig skum, tilsæt så vaniljesukker og den afkølede ananassaft, Pisk det evt. lidt mere efter egen behøv. Sæt det derefter på køl til det virker stift.
3. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
4. Pisk æggehvider og sukker til en lys, luftig masse.
5. Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af den blandede piskefløde.
6. Vend derefter resten af piskeflødeblandingen med husblassen
7. Vend æggehviderne i blandingen
8. Stil skålen med den nu færdig blandede mousse i køleskabet i et par timer og servere så efter egne planer. (Jeg kan godt finde på at anvende halvdelen og lave en kage med mousselag)

Videnskabelig perspektiv
Måden vi fandt ud af på hvorfor vores ananas ikke stivne var ved at lave et forsøg der viste hvordan ananassaften helst skulle anvendes inden brug. Se med i denne video hvis du interesseret i hvad det gik ud på.
Link:https://www.youtube.com/watch?v=W5yCrhtOCgs&feature=youtu.be