fredag den 13. januar 2017

Et fif til en lidt bedere ananasmousse

Mmmh.. Er du også vild med ananasmousse? 
Her er et lille fif til hvordan den bliver endnu bedre.

Billedresultat for ananas mousse

Er du en af de mange der har prøvet og lave en ananasmousse, som du gerne lige vil imponere dine gæster med,  men at det så går helt galt?
Her er et lille fif til den bedste ananasmousse.

For at lave den bedste ananasmousse skal man jo også være sikker på om den er tilberedt ordenligt. Der er et specielt enzym i ananas der gør at husblassen har svært ved at stivne. Det enzym kaldes bromelin. Grunden til at ananasmoussen har svært ved at stivne er på grund af at enzymet bromelin, kan spalte de proteiner der er i husblassen som husblas hovedsageligt er opbygget af.

Det man skal gøre for at få en god ananasmousse, der ikke er helt blød, våd og flydende, er at man koger simpelthen ananassaften, eller sin moste ananas, inden man blander det med resten af ingredienserne. Det der sker når man koger sin moste ananas, eller ananassaft, som jo er fyldt med bromelin, er at kogningen simpelthen får enzymerne til at spalte sig så mange gange at der til sidst ikke er mere at spalte af, og derfor bliver de helt opløst og fordamper.

Her får du lige den bedste opskrift til ananasmousse.
Bliver det den du skal lave næste gang?

Ingredienser:
5 dl piskefløde
1,5 dl ananassaft
2 pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft (svare til ca ½ citron)
4 plader husblas

Fremgangsmåde:
1. Sæt ananassaften over kog, tag det fra og lad det køle af når den har kogt i 1 minuts tid.
2. Pisk fløden til en let og luftig skum, tilsæt så vaniljesukker og den afkølede ananassaft, Pisk det evt. lidt mere efter egen behøv. Sæt det derefter på køl til det virker stift.
3. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
4. Pisk æggehvider og sukker til en lys, luftig masse.
5. Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af den blandede piskefløde.
6. Vend derefter resten af piskeflødeblandingen med husblassen
7. Vend æggehviderne i blandingen
8. Stil skålen med den nu færdig blandede mousse i køleskabet i et par timer og servere så efter egne planer. (Jeg kan godt finde på at anvende halvdelen og lave en kage med mousselag)

Videnskabelig perspektiv
Måden vi fandt ud af på hvorfor vores ananas ikke stivne var ved at lave et forsøg der viste hvordan ananassaften helst skulle anvendes inden brug. Se med i denne video hvis du interesseret i hvad det gik ud på.
Link:https://www.youtube.com/watch?v=W5yCrhtOCgs&feature=youtu.be





















 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.