mandag den 31. oktober 2016

Hvorfor ødelægger frisk ananassaft din Mouse


 

Er du også træt af at din Mouse skiller, hvis du putter frisk ananas i. her er svaret.

De fleste har nok prøvet, at man står i køkkenet med denne lækre tropefrugt, presser saften ud af den, for at putte den i sin ananas Mouse. Men så sker der dette, at din Mouse skiller.

Her er svaret.
Ananas indeholder enzymet bromelin, som har den evne at den kan ødelægge proteiner der også kaldes at spalte alle proteinerne. Den går derfor ind og ødelægger alle de bindinger, som er i proteinerne. Disse bindinger er nødvendig for at de kan fungere optimalt. Dvs. hvis man putter frisk ananassaft i sin Mouse vil den altid skille. Men der dog lavet et forsøg på, hvordan man kan undgå dette.

Forsøget
Et forsøg har nemlig vist, at når man koger ananas, kan man undgå at ens Mouse skiller. Forsøget gik nemlig ud på at se, hvad der vil ske hvis man blandede kogende ananassaft sammen med husblas og kogende vand.
Dette viste nemlig, at det blev stift, fordi når man koger ananassen bliver alle enzymerne ødelagt også kaldt at denaturere. Det er fordi enzymerne mister sin evne til ødelægger proteiner. Det bliver dog noget mere smattet i det, og ikke så delikat at spise

Enzym som forsvar i naturen
Enzymet fungerer også som et forsvar i naturen, for at forhindre dyr i at spise ananassen og andre frugter såsom papaya, kiwi. De har nemlig denne irriterende egenskab at når man spiser dem, mærker man en ubehagelig stikkende fornemmelse på tungen, i ganen og på læberne. Det skyldes nemlig igen, at enzymerne går ind og ødelægger alle proteinerne, som findes munden og på tungen. 

Hvorfor bruger man gelatiner i desserter
Getaline er et protein, som adskiller sig fra mange andre. Man anvender i desserter, fordi det har en evne til at stivne. Det er et specielt protein, fordi det ikke stivner ved opvarmning, men opløses derimod meget letter. Det kan anvendes til mikrobiologiske substrater. Når det bliver afkølet og er stift, kan mikroorganismerne vokse på eller i det.
Godt for kroppen
Frisk ananassaft er også et godt middel til at rense halsen, for vedvarende slim og til at blødgøre og til sidst fjerne ligtorn (altså hårdhudsdannelse der er bliver til noget lignende en gulig knop) og hår hud.

Videnskabelige undersøgelse viser også, at ekstra indtagelse af bromelin ikke blot hjælper med til at fordøje proteinføde, men også sætter kroppen meget bedre i stand til at udholde smerter, infektioner og betændelsestilstande.





















skrevet af Sabine Olesen ➤sabine-olesen@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.