Er du også
træt af at din Mouse skiller, hvis du putter frisk ananas i. her er svaret.
De fleste
har nok prøvet, at man står i køkkenet med denne lækre tropefrugt, presser saften ud
af den, for at putte den i sin ananas Mouse. Men så sker der dette, at din Mouse
skiller.
Her er svaret.
Ananas
indeholder enzymet bromelin, som har den evne at den kan ødelægge proteiner der
også kaldes at spalte alle proteinerne. Den går derfor ind og ødelægger alle de
bindinger, som er i proteinerne. Disse bindinger er nødvendig for at de kan
fungere optimalt. Dvs. hvis man putter frisk ananassaft i sin Mouse vil den
altid skille. Men der dog lavet et forsøg på, hvordan man kan undgå dette.
Forsøget
Et forsøg
har nemlig vist, at når man koger ananas, kan man undgå at ens Mouse skiller.
Forsøget gik nemlig ud på at se, hvad der vil ske hvis man blandede kogende
ananassaft sammen med husblas og kogende vand.
Dette viste nemlig, at det blev stift, fordi når man koger ananassen bliver alle
enzymerne ødelagt også kaldt at denaturere. Det er fordi enzymerne mister sin evne
til ødelægger proteiner. Det bliver dog noget mere smattet i det, og ikke så
delikat at spise
Enzym som forsvar i
naturen
Enzymet fungerer også som et forsvar i naturen, for at
forhindre dyr i at spise ananassen og andre frugter såsom papaya, kiwi. De har
nemlig denne irriterende egenskab at når man spiser dem, mærker man en ubehagelig
stikkende fornemmelse på tungen, i ganen og på læberne. Det skyldes nemlig igen,
at enzymerne går ind og ødelægger alle proteinerne, som findes munden og på
tungen.
Hvorfor bruger man gelatiner i
desserter
Getaline
er et protein, som adskiller sig fra mange andre. Man anvender i desserter,
fordi det har en evne til at stivne. Det er et specielt protein, fordi det ikke
stivner ved opvarmning, men opløses derimod meget letter. Det kan anvendes til
mikrobiologiske substrater. Når det bliver afkølet og er stift, kan
mikroorganismerne vokse på eller i det.
Frisk
ananassaft er også et godt middel til at rense halsen, for vedvarende slim og
til at blødgøre og til sidst fjerne ligtorn (altså hårdhudsdannelse der er
bliver til noget lignende en gulig knop) og hår hud.
Videnskabelige undersøgelse viser også, at ekstra indtagelse af bromelin ikke blot hjælper med til at fordøje proteinføde, men også sætter kroppen meget bedre i stand til at udholde smerter, infektioner og betændelsestilstande.
.
Videnskabelige undersøgelse viser også, at ekstra indtagelse af bromelin ikke blot hjælper med til at fordøje proteinføde, men også sætter kroppen meget bedre i stand til at udholde smerter, infektioner og betændelsestilstande.
.
skrevet af Sabine Olesen ➤sabine-olesen@hotmail.com
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.