Hvorfor gør ananas ondt på tungen
Har du altid gået rundt og tænkt over hvorfor ananas gør ondt på tungen så læs dette:
Har alle ikke prøvet det hvor man
ser en helt vildt lækker ananas. Og man springer lige på den, men når man når
halvvejs igennem ananassen begynder ens tunge og læber af svie helt vildt. I
starten tror man at man har fået en rift som ananassaften er gået i og det
svier, eller at man er allergisk over for ananas. Men det er ingen grund til
panik fordi det er nemlig slet ikke derfor.
Ananas indeholder et enzym som hedder
bromelin, bromelin det er et enzym som faktisk kan dele eller ødelægge
proteiner.
Og når man så spiser ananas så
begynder ananassens enzymer med det samme at ødelægge proteiner. Ens tunge og
læber består tilfældigvis af proteiner. Så når ananassaften kommer på ens
tunge eller læber så begynder bromelinen faktisk at ødelægge ens tunge eller
læbe. Og det er det som svier og i værste tilfælde faktisk kan få en til at
bløde.
Så ananas´ enzym bromelin ødelægger
proteiner i din tunge, men du skal slet være bange for at du vågner op i morgen
uden din tunge. Bromelin er et enzym som slet ikke er stærkt nok til at ødelægge
og ætse hele din tunge i løbet af en nat.Så du kan stadig spise så mange ananaser som du kan men du kan. Man skal spise rigtig, rigtig meget ananas
hvis man tager skade af bromelinen.
Så hvis det er tilfældet at du har ondt i
tungen efter ananas spisen, så skal du blot drikke vand og lade din tunge
ligge i vandet i munden. Mælk det er også en ting som hjælper.
Hvis du har vandet din tunge og
læber og det stadig ikke hjælper. Så husk på at det jo ikke er farligt, det er
jo kun i en periode hvor det svier.
Jeg har lavet en lille video omkring det, så hvis man har svært ved at forstå det så kan man da se den.
Lige et sjovt fakta, bromelin gør faktisk også sådan at man ikke kan bruge frisk ananas til budding. Da bromelin det ødelægger det enzym som får buddingen til at stivne. Så hvis du også har problemer med at bruge ananas til madlavning så er det derfor.
God ananas spisning
Jeg har lavet en lille video omkring det, så hvis man har svært ved at forstå det så kan man da se den.
Lige et sjovt fakta, bromelin gør faktisk også sådan at man ikke kan bruge frisk ananas til budding. Da bromelin det ødelægger det enzym som får buddingen til at stivne. Så hvis du også har problemer med at bruge ananas til madlavning så er det derfor.
God ananas spisning
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.